5,0% vuokratuoton tarjoava yksiö Keravalla

Sijoitusasuntojen kysyntä on parhaillaan niin kovaa, että julkisesta asuntomarkkinasta on vaikea löytää hyvää vuokratuottoa tarjoavia kohteita. Parhaat sijoitusasunnot vaihtavat omistajaa pöydän alta suhteiden ja hyväveliverkostojen kautta ennen kuin niitä listataan netin asuntosivustoille. Meidän tavallisten piensijoittajien onneksi poikkeuksiakin löytyy.

Keravan Saviolla on tätä kirjoittaessani (6.11.2017) myynnissä vuonna 2016 valmistuneesta vuokratontille rakennetusta luhtitalosta toisen kerroksen 28 neliön yksiö. Kohde löytyy Etuovesta, ja tässä myös pdf-esite.

Lukujen valossa asunto näyttää seuraavalta:

  • Velaton hinta 119.600 euroa (myyntihinta 46.183 euroa + velkaosuus 73.417 euroa) + varainsiirtovero 2%, 2.392 euroa
  • Hoitovastike 81,20 euroa/kk
  • Tontin vuokravastike 43,71 euroa/kk (ei ole mainittu Etuovessa, mutta tieto löytyi kohdetta välittävän Habitan kotisivuilta)
  • Rahoitusvastike 77,56 euroa/kk (oma arvioni, että tämä on vain koron osuus)
  • Remonttivara (oma arvioni) 0 euroa, koska asuntoyhtiö on melkein uusi
  • Vuokra (oma arvioni) 640 euroa/kk

Asunnon vuokratuotto näillä luvuilla laskettuna on 6.181 euroa/vuosi eli 5,0%, mitä pidän tässä markkinatilanteessa oikein hyvänä.

Jos koko myyntihinta ja varainsiirtovero maksetaan käteisellä, omarahoitusosuudeksi tulee 38,5% ja omalle pääomalle saadaan 10,8% vuotuinen tuotto. Rahoittamalla osa myyntihinnasta velkarahalla siten että omarahoitusosuudeksi muodostuu 25%, oman pääoman tuotto on mahdollista nostaa yli 15 prosenttiin.

Ennen ostotarjouksen tekemistä pitää vielä miettiä, miten kohde sopii omaan sijoitusstrategiaasi sekä arvioida siihen liittyvät riskit ja laskea auki kuukausittainen kassavirta nyt ja lainanlyhennysten alkaessa.

Olen mielelläni avuksi, jos jokin asia jäi askarruttamaan tai olet kiinnostunut sijoitusasunnon ostamisesta.

t: Aleksi

P.S. En omista tätä myynnissä olevaa tai mitään muutakaan asuntoa kyseisestä taloyhtiöstä, eikä minulla ole sidonnaisuuksia kohdetta välittävään Habitaan.